Velux start kwaliteitscontroles voor verwerkers

Samen met Keurhuis Nederland en SKG-IKOB Certificatie start Velux Nederland met een onafhankelijke praktijktoets om de kwaliteit van het inbouwen van dakramen te waarborgen. Dit geeft de consument zekerheid over de juiste inbouw van Velux dakramen.

Velux is hiermee naar eigen zeggen de eerste en enige dakramenfabrikant die tijdens het inbouwproces op grote schaal kwaliteitscontroles uit laat voeren.

Consumenten die op zoek zijn naar een montagebedrijf voor het plaatsen van daglichtoplossingen, kunnen op de website van Velux in contact komen met door het bedrijf erkende regionale dakspecialisten. De zogenoemde Velux Montagepartner bezoekt de consument en plaatst op aanvraag de dakramen. Met de praktijktoetsen van Keurhuis Nederland en SKG-IKOB Certificatie krijgt de consument zekerheid over de juiste kwalitiatieve inbouw.

Velux focust zich al langer op het vergroten van de betrouwbaarheid en kwaliteit van de bij haar aangesloten bedrijven. Zo is, om in aanmerking te komen voor het Montagepartnerschap, de deelname aan een speciale inbouwtraining reeds verplicht. “De dakspecialisten leren tijdens de training de fijne kneepjes van het inbouwen van dakramen en de relevante eisen uit het Bouwbesluit in relatie tot dakramen. Om vast te stellen dat alle kennis ook in de praktijk juist wordt toegepast hebben wij de handen ineen geslagen met Keurhuis Nederland en SKG-IKOB Certificatie. Gezamenlijk gaan wij jaarlijks ruim 4000 kwaliteitscontroles uitvoeren op gespecialiseerde aannemers en vastgoedobjecten,” licht Michel Sombroek, algemeen directeur van Velux Nederland toe.

Jaarlijkse inspectie

“De onafhankelijke en steekproefsgewijze jaarlijkse praktijkcontroles zorgen voor een extra kwaliteitsimpuls, waarmee wij de consument optimale zekerheid en vertrouwen willen bieden. Door iedere Velux Montagepartner met vaste regelmaat te controleren, garanderen wij niet alleen een kwaliteitsproduct, maar ook een kwaliteitsmontage met als belangrijkste doel een tevreden consument,” aldus Michel Sombroek.

Iedere aangesloten Montagepartner zal in de praktijk jaarlijks door een inspecteur van het Keurhuis worden gecontroleerd. Dit gebeurt op basis van de objectieve en aan het Bouwbesluit gerelateerde eisen van de uitvoeringsrichtlijn URL 1112, de door de dakraamfabrikanten gezamenlijk opgestelde richtlijn voor het inbouwen van dakvensters en de aanvullende verwerkingsrichtlijnen van Velux Nederland. Hierin staat onder andere omschreven hoe de dakonderbreking gemaakt moet worden, wat de eisen zijn aan de verankering en het waterdicht afwerken van het dakvlak en hoe een dakraam goed geïsoleerd en tochtvrij wordt ingebouwd.

bron : www.aannemervak.nl